Sommarlov, spännande samarbeten och Lilla Sagoshowen.

Solen. Foto: Peter Lussi

Solen. Foto: Peter Lussi

Efter en härlig vår fylld av föreställningar och upplevelser tar Buller & Breja sommarlov och laddar om inför en spännande höst. 

Under våren har flera föreställningar varit ute på turnéer. Emma ska ALLTID bestämma var runt i hela Skåne, PopUp Studion var i Dalarna och skapade musik på högstadieskolor och Tonsätt Förskolan var i Karlshamn. Berätteribolaget och FÄRGERNA spelade bland annat på Barnens Scen i Malmö.

Hösten inleds med att FÄRGERNA spelar sin föreställning för förskolestudenter i Kristianstad samt ger en workshop. Under hösten kommer de även att ha ett större samarbete med Barnkulturenheten i Malmö med både föreställningar och workshops tillsammans med barn från hela Malmö. Det blir ett väldigt spännande samarbete och vi ser mycket fram emot att utforma workshops i relation till föreställningen.

Berätteribolaget har under våren provspelat sin nya föreställning Lilla Sagoshowen som är mer inriktad på förskolebarnen 3-5 år. Under hösten och våren kommer den att vara tillgänglig för inköp. Det är en uppsökande föreställning som passar bra både ute på förskolor men även i kulturhus.

Tonsätt Förskolan åker tillbaka till Blekinge på turné där ny härlig musik kommer att skapas. Sammanlagt har Tonsätt Förskolan besökt närmare 50 förskolor och över 100 avdelningar i Blekinge de senaste åren och det är alltid lika roligt att få skapa och improvisera musik tillsammans med dessa barn!

Tack till er alla för denna våren och vi ses säkert snart igen.

Glad sommar!

Simon

Invigning av Gyllins Trädgårdslekpark, Husie, Malmö

Buller & Breja fick förfrågan att skapa en liten föreställning till invigningen av Gyllins Trädgårdslekpark i Husie 22 och 23 april. Det är Gatukontoret i Malmö och framförallt Stina Linder (projektledare) som står bakom projektet. Även Barnkulturenheten var delaktiga i projektet. Eftersom vi på Buller & Breja älskar naturen, trädgården och aktiviter för barn tackade vi självklart  ja.

Simon Lussi och Parva Pirzadeh på invigningen av Gyllins trädgårdslekpark.

Simon Lussi och Parva Pirzadeh på invigningen av Gyllins trädgårdslekpark.

Vi skapade en enkel liten föreställning där Solen och Vattnet stod i centrum och tillsammans med barnen lärde vi oss om varför just Solen och Vattnet är så bra för vår jord. Barnen sjöng om solen, sniglar och om mästare. Trädgårdsmästare!

Vi fick fin publicitet i både Sydsvenskan och Skånska Dagbladet.

Det här gör vi gärna om!

PopUp Studion på turné i Dalarna

PopUp Studion fick en förfrågan att åka till Dalarna, Gagnef kommun och skapa musik med 8:or på Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan. Självklart tackade vi ja.

Vi bodde på ett fantastisk värdshus (Dala-Floda Värdshus) och våra dagar där kunde inte ha blivit bättre. Vi blev varmt välkomna, både på värdshuset och och skolorna där musiklärarna och eleverna var helt underbara.

Vi hade förväntat oss trötta och oengagerade lärare och elever. Istället möttes vi av engagemang och positivitet. Det var helt enkelt en fröjd att få skapa musik tillsammans med eleverna.

 

Vi passade på att testa lite nya idéer under workshopsen. Bland annat så spelade vi in gitarr för första gången då en elev insisterade på att få lägga ett solo. Vi prövade även ett nytt tema på låttext vilket resulterade i nytänk kring texterna. Eleverna kunde ha stor delaktighet i musikskapandet då workshopsen flöt på så bra.

Vi hoppas vi får komma tillbaka och skapa mer musik med fantastiska elever i Gagnef!

Är ni nyfikna på hur det lät? Lyssna här nedan på några av elevernas grymma låtar!

Musik i Syd, turné och utbudsdag.

FÄRGERNA. Olivia Longo, Eva Ekengren, Simon Lussi Foto: Jens Molander

FÄRGERNA. Olivia Longo, Eva Ekengren, Simon Lussi Foto: Jens Molander

Våren är i full gång. Den 3 mars har Musik i Syd utbudsdag i Växjö och FÄRGERNA är på plats och de färgglada figurerna är redo att färga av sig på alla besökare. Läs mer om utbudet som visas upp under dagen här

Föreställningen Emma ska ALLTID bestämma har varit/är på Skåneturné och spelar ca 30 föreställningar under våren och kommer vara med i Västmanlandsmusikens utbud under hösten 2016.

PopUp Studion har varit runt på flera skolor i Skåne och skapat musik tillsammans med elever genom skapande skola. I april åker de hela vägen till Dalarna i några dagar för att göra hits!

Berätteribolaget fortsätter att spela runt om i Skåne och var häromveckan på Barnens Scen i Malmö och körde föreställningar + workshops. Tonsätt Förskolan är med i Musik i Blekinges utbud som en favorit i repris och går att boka både höst -16 och vår -17. 

Ha en fin vår.

/Simon

 

Buller & Breja | Nyhetsbrev | Barnkultur

 

Riksteatern, Blekingeturné och Öppna förskolor

Buller & Brejas höst börjar närma sig vinter. För några veckor sedan avslutade FÄRGERNA sin Malmöturné på Öppna förskolor. De fick möjligheten att vara med i ett pilotprojekt i samarbete med Barnkulturenheten där öppna förskolor erbjöds föreställningar i deras lokaler. Samarbetet var mycket uppskattat av föräldrar, barn, pedagoger och aktörerna. Vi hoppas att samarbetet fortsätter till våren.

Den 7 oktober var Berätteribolaget inbjudna till Riksteatern Skånes utbudsdag i Hässleholm. De spelade Sagoshowen - en  improvisationsföreställning med en berättare, en serietecknare och en musiker på scen. Denna föreställning subventioneras av Riksteatern och kommer att spelas under 2016.

Tonsätt Förskolan är ute på en lång Blekingeturné där Simon besöker över 30 förskolor och skapar musik tillsammans med barnen. Endast deras fantasi sätter gränserna!

Buller & Breja är alltid intresserade av nya, spännande samarbeten och är ni intresserade av att boka en föreställning är det bara att höra av er. 

Ha en underbar jul/vinter.
/Simon

Buller & Breja

Breja Produktion AB
 

Reportage i Sydöstran om Simon Lussi

Simon Lussi driver ett eget produktionsbolag som skapar föreställningar inom barnkultur. Just nu är han på en tre veckor lång turné där han besöker förskolorna i Ronneby kommun. Foto: Mattias Mattisson

Simon Lussi driver ett eget produktionsbolag som skapar föreställningar inom barnkultur. Just nu är han på en tre veckor lång turné där han besöker förskolorna i Ronneby kommun. Foto: Mattias Mattisson

Häromdagen skrev Sydöstran en artikel om Simon Lussi och hans projekt Tonsätt Förskolan. De passade även på att spela in ett filmklipp live från när Simon besökte Gullvivans förskola i Kallinge. Läs mer och se videon:

Han tonsätter barnens fantasi