Sommarlov, spännande samarbeten och Lilla Sagoshowen.

Solen. Foto: Peter Lussi

Solen. Foto: Peter Lussi

Efter en härlig vår fylld av föreställningar och upplevelser tar Buller & Breja sommarlov och laddar om inför en spännande höst. 

Under våren har flera föreställningar varit ute på turnéer. Emma ska ALLTID bestämma var runt i hela Skåne, PopUp Studion var i Dalarna och skapade musik på högstadieskolor och Tonsätt Förskolan var i Karlshamn. Berätteribolaget och FÄRGERNA spelade bland annat på Barnens Scen i Malmö.

Hösten inleds med att FÄRGERNA spelar sin föreställning för förskolestudenter i Kristianstad samt ger en workshop. Under hösten kommer de även att ha ett större samarbete med Barnkulturenheten i Malmö med både föreställningar och workshops tillsammans med barn från hela Malmö. Det blir ett väldigt spännande samarbete och vi ser mycket fram emot att utforma workshops i relation till föreställningen.

Berätteribolaget har under våren provspelat sin nya föreställning Lilla Sagoshowen som är mer inriktad på förskolebarnen 3-5 år. Under hösten och våren kommer den att vara tillgänglig för inköp. Det är en uppsökande föreställning som passar bra både ute på förskolor men även i kulturhus.

Tonsätt Förskolan åker tillbaka till Blekinge på turné där ny härlig musik kommer att skapas. Sammanlagt har Tonsätt Förskolan besökt närmare 50 förskolor och över 100 avdelningar i Blekinge de senaste åren och det är alltid lika roligt att få skapa och improvisera musik tillsammans med dessa barn!

Tack till er alla för denna våren och vi ses säkert snart igen.

Glad sommar!

Simon