Skogen & Staden

IMG_9914.JPG
 
 

Följ med på en musikalisk upptäcksfärd genom stad och skog.

För länge, länge, längesedan. Då fanns det väldigt mycket skog. Och nästan alla bodde i skogen. Både människor, djur och insekter. Nu finns det väldigt många städer. Och nästan alla bor där. Vad hände med skogen? Finns den kvar? Bor det någon där?

I denna konsert får ni följa med Simon Lussi på en upptäcksfärd bort från stadens buller och stress och in i skogens fantastiska värld.  
Med hjälp av trummaskin, synth, loopmaskin, hantdrum och stränginstrument skapas ljudbilder och låtar som sakta för tankarna bort från tutande bilar och blinkande lampor och in i naturens lugn. Vi träffar bland annat på solen:

Tillsammans med barnen ger vi oss ut i vildmarken och väcker nyfikenheten till liv. Här blir konserten helt plötsligt ett improviserat musikäventyr där barnen är med och bestämmer handlingen, sjunger, skapar rörelser och för historien framåt.

Tillslut är vi tillbaka där vi började. Men vad har egentligen hänt med staden? 


Simon har alltid haft ett speciellt band till skogen och naturen. Med denna föreställning vill han visa att skogen är fantastisk på väldigt många sätt. Men han vill också få barn och unga att upptäcka skogen i staden. För den finns där. Och den är full av träd, buskar, blommor, växter, djur och insekter.